Olin tässä taannoin Supon päämajassa (kyllä, tykkään kutsua sitä päämajaksi) tutkimassa arkistoja. Kun ensiksi pyysin lupaa päästä sinne, yski päivystävä agentti pullat ja Mars-patukat suustaan, ”Ei sinne noin vain päästä. Rupea vaikka agentiksi. Saat ilmaisia munkkeja ja Mars-patukoita työn ohessa!”, hän kertoi ja hörppäsi ison kulauksen kahvistaan. ”Miksi sä edes olisit halunnut sinne?”, hän kysyi ja tunki kolme munkkia kerralla suuhunsa. Kerroin hänelle, että hukkasin Playboy-lehteni sinne vuonna 1998 ja kaipaan sitä nykyään. Hän yski munkit suustaan ja sanoi, että kyllähän asia sitten järjestyy.

Kävelimme holville, jonne agentti kertoi olevan vain yksi avain. ”Kukaan ei pääse sisään, kun sä olet sisällä, joten älä hukkaa tätä avainta”, hän sanoi ja sulki holvin oven. Tämän jälkeen hän alkoi takoa ovea ja huusi, että kuinka olin vuonna 1998 päässyt arkistoihin käsiksi, kun siellä ei ollut vuoden 1993 jälkeen käynyt kukaan. Niin tylsä paikka mukamas. Kerroin hänelle, että halusin vain löytää jotain todella pahaa koskien presidentti Halosta. Hän rauhoittui hetkeksi ja sanoi sen olevan okei, kunnes tajusi, ettei se ole okei ja alkoi taas hakata ovea.

Kuljeskelin arkistossa ja löysin laatikon, jossa luki ”Keskustan saavutukset”. Arvasin heti, että tässä laatikossa oli mätää ja avattuani sen, löysin kasan videoita.

Ensimmäinen käsiini tarttunut video oli video, jolla Halonen oli pitämässä puhetta pullollisen simaa ja ylioppilaslakin kanssa. Tämä on se kuuluisa vappupuhe, ajattelin. ”Vappupuheessaan” Halosen väitetään puhuneen kapitalismin ikeestä eroon pääsemisestä ja muusta sosialistisesta skeidasta, mutta tämä oli aivan erilainen versio.

”Meedia antaa aivan vääristyneen kuvan kommunismista”, Halonen aloittaa videolla, ”tosiasiahan on, että kommunismi on kiva asia”

Väkijoukko nauraa Haloselle.

”Vittuakos nauratte? Meedia on kaiken pahan alku ja juuri! Kyllä! Kommunismia me kaikki rakastamme, punainen on ainakin minun lempivärini”

”Kuules nyt typykkä, mehän just taisteltiin muutama kymmenen vuotta sitten itsenäisyydestä, ettei jouduttaisi kommunismin kynsiin ja nyt sä väität, että kommunismi on paha asia?”, joku huikkaa väkijoukosta.

”Annas mä selitän sulle”, Halonen aloittaa ylimielisesti, ”Talvi- ja jatko-sotahan on hauskoja juttuja. Lapsille kerrottavia satuja, ei niitä oikeasti ole ollut.”

”Eikö?”, väkijoukko kysyy hämmentyneenä yhteen ääneen.

”No ei”

”Eikö?”, he kysyvät uudestaan

”No ei”

”Eikö?

”Turpa kiinni! Kommunismi rokkaa!”

”Hei mä taistelin sodassa, saatana. Voin vaikka vannoa, että todellista se oli!”, veteraani huutaa väen joukosta.

”Niin varmaan. Totuus on, että te veteraanit olette kaikki perseestä.”, Halonen pilkkaa halveksuvasti.

”Mä menetin sukupuolielimenikin kranaatin takia! Katsokaa vaikka!”, mies huikkaa ja vetää housunsa nilkkoihin ennen kuin kukaan ehtii estää.

”Opettele pilkkomaan halkoja, hintti!”, Halonen sanoo ja yrittää kääntää huomion muualle, laihoin tuloksin. Väki alkaa kallistua Halosta vastaan.

”Kyl miust tuntuu, et talvisota on ollu”, kaunis D-kupin rinnat omaava nainen sanoo hiljaa ja kaikki uskovat häntä. Ainakaan miehet eivät esitä vastalauseita.

”Okei sitte. Mä kutsun mun kaverit Vladimirin ja Dimitrin tänne pommittaa teidän Stockmannit tuusan nuuskaks. Ja perässä tulee laskuvarjojääkärit ja sitten te itkette ja antaudutte!”, her… rouva tuleva presidentti huikkaa ja tarttuu radiopuhelimeen, ”PLÄÄN BEE, KONEET ILMAAN!”

”Da? Mjeillä ei olla ljöpöä. Pjärjäile”, radiopuhelimesta kuuluu ääni venäläisellä aksentilla.

Väki nauraa.

”SAATANA MÄ TEEN KAIKKENI, ETTÄ TE UNOHDATTE KAPITALISMIN! MÄ PYHITÄN ELÄMÄNI POLITIIKALLE JA PYRIN PRESIDENTIKSI!”, kuuluvat rouva tulevan presidentin viimeiset sanat vappupuheen aikana ja väki vain nauraa.

Tämän jälkeen nauhalla on pelkkää lumisadetta. Nostelin loputkin videot laatikosta, mutta ne sisälsivät vain pornoa. Osassa tosin esiintyi itse Tarja Halonen, mutta ne olivatkin siitä huonoimmasta päästä.